Voetbal4u.com

BREKEND: ‘Ajax bereikt akkoord met Francesco Farioli’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Ajax is in hoofdlijnen akkoord met Francesco Farioli. Hij zal een contract gaan ondertekenen van drie seizoenen in de Johan Cruijff ArenA. Hier maakt De Telegraaf vandaag melding van.

Farioli heeft bij zijn huidige club OGC Nice nog een contract tot medio 2025, maar weet Ajax een akkoord te bereiken met de Fransen over een afkoopsom dan kan de oefenmeester in Amsterdam voor drie jaar tekenen meldt de ochtendkrant. De Italiaan is de derde keus voor Ajax, dat Erik ten Hag als topkandidaat had genoteerd stelt de krant en Graham Potter op twee. Beiden bleken niet haalbaar, waardoor werd doorgeschakeld naar Farioli.

“Daarbij ging Ajax niet bepaald over één nacht ijs, want binnen de club was er ook het besef dat de keuze voor de OGC Nice-coach niet zonder risico’s is en Farioli in de verste verte niet voldoet aan het geschetste profiel van een ’ervaren, liefst Nederlandse coach, met Ajax-dna’”, schrijft De Telegraaf.

“Hoe verantwoord zou het zijn om een groentje van 35 met slechts vier jaar hoofdtrainerservaring (bij Karagümrük, Alanyaspor en OGC Nice) los te laten in de Amsterdamse slangenkuil? Waar hij te maken krijgt met een gemankeerde en dus te renoveren selectie en een organisatie die eveneens op de schop moet? Terwijl er in de voorronde van de Europa League al vroeg moet worden geleverd”, vervolgt de krant.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *