Voetbal4u.com

DONE DEAL: Ajax-target tekent contract bij 17-voudig landskampioen

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Pepijn Lijnders gaat als hoofdtrainer aan de slag bij het Oostenrijkse RB Salzburg. Dit heeft die club vandaag laten weten via hun officiële kanalen. De laatste jaren was hij assistent van Jurgen Klopp bij Liverpool.

Voormalig PSV-jeugdtrainer Lijnders was sinds 2014 aan Liverpool verbonden, nadat The Reds hem wegplukten bij FC Porto, waar hij als techniektrainer werkte. De in Broekhuizen geboren oefenmeester kreeg de leiding over de Onder 18 van de roemruchte club, alvorens hij in 2015 assistent bij de hoofdmacht werd, eerst van Brendan Rodgers maar na diens ontslag van Klopp. Na een weinig succesvol uitstapje bij NEC, waar Lijnders in 2018 een half jaar op eigen benen stond, keerde hij terug aan de zijde van de charismatische Duitser. Toen Klopp eerder dit jaar aankondigde na negen jaar te gaan vertrekken uit Liverpool, werd duidelijk dat ook aan Lijnders’ Engelse avontuur een voorlopig einde zou komen.

Gisteren (dinsdag) werd al duidelijk dat Salzburg, momenteel tweede achter Sturm Graz in de strijd om de Oostenrijkse titel, Lijnders hoog op het verlanlijstje staan. Reeds een dag later bevestigt de zeventienvoudig landskampioen de komst van de Nederlander, die zijn handtekening onder een driejarig contract heeft gezet. De Braziliaan Vítor Matos (36), met wie Lijnders zowel in Porto als in Liverpool al samenwerkte, zal in Salzburg als zijn assistent gaan fungeren.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *