Voetbal4u.com

‘Oranje-speler heeft iets weg van Kylian Mbappé’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Borussia Dortmund-spelers Donyell Malen en Ian Maatsen spelen in de Champions League-finale tegen Real Madrid. Analist Rafael van der Vaart denkt dat de Duitsers een goede kans maken op de eindoverwinning.

Dit laat hij weten in een gesprek met De Telegraaf. Hij stelt dat het geen toeval is dat Borussia Dortmund in de finale staat, en wijst naar de sterke competitie waarin ze spelen. “Het is altijd populair om te zeggen: ik heb zelf in de Bundesliga gespeeld en daarom vind ik het de beste competitie ter wereld. Maar je hoeft alleen te kijken hoe vaak Duitse topclubs bij de laatste vier zitten in de Europese toernooien. Bayern München was dicht bij een CL-finale, Dortmund staat er gewoon in en Bayer Leverkusen speelt nu ook een Europese finale. De Bundesliga heeft vooral in de breedte een sterke competitie.”

“Dat ze het moeilijk gaan krijgen tegen Real is zeker”, vervolgt de voormalig speler van onder meer Ajax, HSV, Real Madrid en Tottenham Hotspur. “Maar dit gaat over één wedstrijd en Duitsers zijn goed in finales. Real is bovendien een beetje een afwachtende ploeg en Duitsers grijpen dan soms hun kans.”

Van der Vaart hoopt veel te zien van Donyell Malen in de finale. “Ik vind hem waanzinnig als aanvaller. Dat hij bij Dortmund in de laatste periode buiten de basis belandde, was vanwege een blessure. Toch kleeft er ook iets aan hem. Ik heb op tv al eerder gezegd dat ik waarschijnlijk zijn grootste fan ben. Ik mis alleen iets van vastigheid, dat hij wedstrijden lang achter elkaar top is. Soms gaat het hem te makkelijk af en dan zien we hem weer even twee duels niet. Dat kan niet op dit niveau.”

De oud-international van Oranje zou Malen graag constanter zien worden. “Hij heeft alles in zich om aanvallend van wereldniveau te zijn, maar laat het mondjesmaat zien. Dat er na de finale een EK volgt, moet niet belangrijk zijn voor hem. Malen moet beseffen hoe goed hij in elke wedstrijd kan zijn. Ik heb hem wel eens vergeleken met Mbappé. Hij heeft één aspect in zijn spel dat Mbappé ook heeft: uit stand in één keer accelereren en weg zijn.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *