Voetbal4u.com

Eredivisie-speler: ‘Had net als Eriksen een hartstilstand kunnen krijgen’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Xavier Mbuyamba speelde afgelopen weekend sinds tijdens weer eens een wedstrijd voor FC Volendam. En dit deed hij met een onderhuidse defibrillator, nadat er eerder dit seizoen hartproblemen bij hem werden geconstateerd.

“Ik heb niet het gevoel dat hier een andere Xavier Mbuyamba zit. Ik ben gewoon dezelfde”, laat hij optekenen door De Telegraaf. De verdediger geeft toe dat er ‘van alles’ door zijn hoofd ging nadat er een hartritmestoornis werd gevonden, maar twijfelde niet aan een terugkeer als voetballer. “Ik voelde dat ik hoe dan ook zou terugkeren.”

Mbuyamba is achteraf ‘blij’ dat er een kleine afwijking bij zijn hart werd gevonden en dat er een onderhuidse defibrillator werd geplaatst. “Als ze er niet achter waren gekomen, had ik een verhoogde kans op een hartstilstand op het veld gehad, zoals Christian Eriksen kreeg.”

Gelukkig heeft Mbuyamba geen last van het apparaatje. “Ik denk er tijdens trainingen en wedstrijden eigenlijk helemaal niet aan en ik voel het ook helemaal niet zitten.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *