Voetbal4u.com

Nachtmerrie is een feit voor Oranje-international

Monument Valley PRIJZENPOT VAN €1.000.000 DIT EK! FREE BETS, EN GRATIS SPELLEN!

Een grote domper voor Marten de Roon. De middenvelder van Atalanta Bergamo moet de Europa League-finale van aankomende woensdag namelijk laten schieten vanwege een blessure. Of hij op tijd fit is voor het EK is nog maar de vraag.

Gian Piero Gasperini, de trainer van Atalanta, voorspelde kort na de nederlaag tegen Juventus al dat De Roon dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt. Zo ver wil hij nog niet gaan, maar duidelijk is wel dat de finale tegen Bayer Leverkusen te vroeg komt. ‘Een paar dagen geleden had ik nooit gedacht dat ik deze woorden zou moeten schrijven: ik kan de Europa League-finale niet spelen. Wat de belangrijkste week uit mijn carrière had moeten zijn, werd de grootste nachtmerrie’, luidt zijn boodschap op Instagram.

De Roon wil tegelijkertijd niet voor te veel negatief sentiment zorgen. De focus moet immers op resultaat liggen, niet op zijn blessure. ‘In eerste instantie was het soms moeilijk te geloven: we stonden in de bekerfinale en de Europa League-finale. Ik heb teamgenoten zien rennen en ik heb fans horen zingen als geen ander.’, blikt hij terug. ‘Dat zijn gevoelens die ik me altijd zal blijven herinneren. Kijk naar mijn gezicht als ik het veld betreed… Het is gewoon puur geluk. Mijn reis eindigde halverwege, maar de reis van Atalanta gaat door…’

De oud-speler van sc Heerenveen reist aanstaande woensdag naar Dublin, het strijdtoneel voor de finale tussen Atalanta en Leverkusen. ‘Ik blijf bij de jongens en leef zoals normaal naar dat eerste fluitsignaal toe, maar als het eenmaal is begonnen, kan ik niets meer veranderen. Ik zal zo hard schreeuwen als ik kan. Bedankt aan iedereen die een bericht heeft gestuurd en er zijn nog maar twee woorden over: Forza Atalanta’, besluit hij zijn bericht.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *