Voetbal4u.com

Harde ingrepen: ‘Ajax in grote financiële problemen’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Ajax zet flink haar tanden in de financiën van de club. Doen ze dit niet en mochten ze aankomend seizoen geen Champions League-voetbal halen dan is het voortbestaan van de club zelfs in gevaar.

De tijd van het uitgeven is in Amsterdam voorbij. Waar het een aantal jaren geleden nog over tientallen miljoenen euro’s beschikte, hebben de laatste twee transferzomers de vereniging in grote problemen gebracht. Het gaf daarin 230 miljoen euro uit. Dat in combinatie met het missen van de Champions League, zorgt voor alarmfase één.

Vorig seizoen moest Ajax al miljoenen euro’s lenen om de salarissen te kunnen blijven betalen en de problemen zijn nog niet voorbij. Volgens De Telegraaf heeft technisch directeur Alex Kroes zelfs al de bijnaam Tom Cruise gekregen, verwijzend naar de film Mission Impossible.

Kroes moet het voor elkaar zien te krijgen dat de spelerssalarissen met 20 miljoen euro worden teruggedrongen. Bovendien hebben de directie en raad van commissarissen afgesproken dat van elke binnengekomen 120 miljoen euro slechts 50 miljoen euro mag worden uitgegeven.

Het liefst wil Kroes zo snel mogelijk Wout Weghorst, Pablo Rosario en een rechtsbuiten verwelkomen, maar daarvoor moet eerst verkocht worden. Buiten Diant Ramaj, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk om mogen alle aankopen van Sven Mislintat vertrekken, maar zij willen voor hun kans gaan. Daarnaast is er weinig tot geen interesse. Daardoor overweegt Ajax om aanvoerder Steven Bergwijn te laten gaan.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *