Voetbal4u.com

Cruijff looft Kuyt, Stekelenburg en Van Marwijk

Johan Cruijff is onder de indruk van de prestaties van Dirk Kuyt en Maarten Stekelenburg. Volgens de voormalig topvoetballer zijn de twee huidige internationals in Zuid-Afrika boven zichzelf uitgegroeid.

“Zonder iemand tekort te doen, wil ik er toch twee spelers uitlichten”, zegt Cruijff in De Telegraaf. “Terwijl anderen goed en soms heel goed gepresteerd hebben, zijn Maarten Stekelenburg en Dirk Kuyt dit WK boven zichzelf uitgestegen. Ze hebben vanuit het niveau, dat iedereen dacht dat ze hadden, extreem goed gepresteerd.”

“Op het moment dat het moest, won Stekelenburg wedstrijden voor de ploeg. En op momenten dat het elftal in de opstelling een probleem had, dan was Kuyt de oplossing. Maar dat niet alleen. Hij scoorde, gaf assists en was ook nog uitstekend in het kaatsen en aannemen van de bal en het bij elkaar houden van het elftal. Als je er goed over nadenkt, heeft Kuyt onvoorstelbaar gepresteerd. Samen met Stekelenburg was hij er steeds op de moeilijke momenten.”

Ook bondscoach Bert van Marwijk heeft het goed gedaan. “Kijk je naar het voetbal, dan moet ik eerlijk bekennen dat ik in het huidige Spanje het meeste van mezelf terug zie. De ploeg staat in het veld met een uitstraling van ‘wij willen de bal hebben en wij bepalen wat er gebeurt’. Dat is overigens geen verwijt aan Nederland. We zijn een klein land en hebben in 1974 en 1988 een bundeling van talent gehad die nauwelijks voorkomt. Om ervan uit te gaan dat je zoiets om de zoveel tijd weer zo op je bord krijgt, is niet realistisch. Daarom mag je best veel bewondering voor dit elftal hebben. Het bestaat niet uit de beste spelers ter wereld, maar het functioneert wel als een zeer sterk team. Dat is heel knap”, zo besluit Cruijff.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *