Voetbal4u.com

Eredivisie Van den Boog: ‘Jol heeft het goed gedaan’

Na zijn vertrek bij Ajax is er van alle kanten kritiek geuit op Martin Jol, maar Rik van den Boog is het daar niet mee eens. De algemeen directeur van Ajax neemt het in De Telegraaf op voor zijn voormalig trainer. Dat Ajax onder leiding van de Scheveninger niet het typische ‘Ajax-voetbal’ speelde, was voor hem geen probleem.

“Martin was niet aangesteld om het Ajax-spel te spelen, maar om resultaat te boeken. In een kalenderjaar hebben we nog nooit zoveel punten gehaald, we bereikten de Champions League, wonnen de beker en het publiek was tevreden. Dus deed hij het goed. Maar de breedte-aanwinsten pakten dit jaar verkeerd uit”, zegt hij.

Van den Boog verving Jol half december door Frank de Boer. Onder diens leiding lijkt er direct een frisse wind te waaien in de ArenA. “Achteraf kun je zeggen: ’had hem eerder neergezet’. Maar met de huidige wijsheid is dat makkelijk. Aan de andere kant denk ik, dat Frank er anderhalf jaar geleden nog niet klaar voor was.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.