Voetbal4u.com

Eredivisie Kritiek op PSV: Club presteert eigenlijk dramatisch in CL

Mark van Bommel gaf onlangs nog aan dat PSV prima presteert in de Champions League maar de cijfers geven anders aan.

PSV verloor met 4-0 van FC Barcelona en in eigen huis met 1-2 van Internazionale. Tegen Tottenham Hotspur (2-2) werd volledig tegen de verhouding in een punt gepakt. Hoewel Van Bommel positief is over zijn ploeg in Europa, tonen de kille cijfers aan dat PSV bij de minste ploegen hoort in het toernooi. Zo kreeg de ploeg in elke wedstrijd meer dan twintig doelpogingen tegen. Barça probeerde 21 keer te scoren, Inter en Spurs zelfs 24 keer.

Dat toont aan dat PSV defensief enorm kwetsbaar is op het niveau van de Champions League, ondanks de aanwezigheid van bijvoorbeeld twee verdedigend ingestelde middenvelders met Jorrit Hendrix en Pablo Rosario. Ook de balbezitpercentages zijn vrij pijnlijk: PSV had gemiddeld 31,7 procent balbezit. Alleen Rode Ster Belgrado doet het met 29 procent nóg minder, schrijft De Telegraaf.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.