Voetbal4u.com

Eredivisie Voormalig Feyenoorder: ‘Hij sloeg me, toen werd ik gek’ (BIZAR!)

Jonathan de Guzman speelde in het verleden bij Napoli. Hij komt met een bizar verhaal over wat er in die periode allemaal met hem is gebeurt. Hij heeft daar namelijk een zeer donkere periode meegemaakt.

Dat begon allemaal met een pijnlijke bobbel onderaan zijn buik, die door de Napoli-directie niet serieus genomen werd in de voorbereiding op het seizoen 2015/2016. “Ze geloofden niet dat ik nog last had. Ik kon wel lopen, maar niet aanzetten of voluit schieten. Ze dachten dat ik het verzon, dat ik me aanstelde. Dat werd zo vaak tegen me gezegd dat ik ging twijfelen aan de signalen van mijn eigen lijf. Het was sick”, blikt De Guzman terug met De Volkskrant.

Vervolgens moest de oud-Feyenoorder in de laatste week van de transferperiode komen opdraven in een hotel in Milaan, bij directeur Giuntoli. “Ik zei dat ik de volgende dag moest trainen. ‘Nee, je blijft hier, zei Giuntoli. Jij moet weg, weg, weg.’ Ik dacht: zo praat je niet tegen mij.'” De dag erna kwam Giuntoli met Bournemouth als optie voor De Guzman, die vriendelijk bedankte. “Ik wilde eerst fit worden. Giuntoli werd echt kwaad, ging op tafel slaan. Zijn assistent zei: ‘Luister als je niet tekent, wordt hij echt kwaad. Als je niet tekent ben je dood in Napoli, ga je niet meer spelen.’ De hele dag ging het zo door. Tot Giuntoli weg moest om andere deals te maken.”

Op 1 september, na het sluiten van de transfermarkt, verscheen De Guzman ‘gewoon’ weer in de kleedkamer bij Napoli. “Ik zat in de kleedkamer en Giuntoli zei: ‘Hé pezzo di merda, stuk stront, kom eens hier’. We gingen naar de spelerslounge. Giuntoli zei: ‘Je zou weggaan, je had het beloofd’. Ik zei: ‘Ik had helemaal niks beloofd’. Hij sloeg ineens zo in mijn gezicht. Toen werd ik gek. We begonnen te vechten, stoelen vielen om. Mijn ploegmaat Zuniga kwam erbij, haalde ons uit elkaar en zei tegen mij: pak je spullen en ga naar huis.’ De Guzman, hevig geëmotioneerd inmiddels, ging eerst langs dokter De Nicola. ‘Ik zei: what the fuck heb jij gedaan? Door jou ben ik niet fit!'”

Wat volgde was vier maanden lang als buitenbeentje van de groep leven in Napels. “Ik heb het hele jaar met die jongens gespeeld en gelachen. Niemand heeft me geholpen. Ik snap het ergens. Als ze mij helpen, zeggen ze van de club: what the fuck doe jij met die gast? (…) “Weet je, bij Napoli was eigenlijk alles top, de supporters, de faciliteiten. Op een paar mannen na. Voetbal is business, business is keihard, dat snap ik. Maar dit was onmenselijk”, aldus De Guzman tot slot in De Volkskrant.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.