Voetbal4u.com

Eredivisie ‘De traditionale top 3 moeten een krachtig statement maken’

Het is een aantal eredivisie-clubs niet gelukt om de competitie kleiner te maken. Volgens een aantal oud-bestuurders van PSV is het tijd voor meer actie.

Het Eindhovens Dagblad schrijft: “Internationaal zijn de ingezette ontwikkelingen moeilijk te stoppen, al zijn er mogelijkheden om met andere landen coöperaties aan te gaan. Voormalig voorzitter en penningmeester PSV-clubicoon Van Raaij (82) denkt dat de Eredivisie tot pakweg 2030 gewoon blijft bestaan, maar signaleert wel dat de competitie kleiner moet worden.”

Van Raaij zelf: “Dat lukt nu nooit omdat clubs in het rechterrijtje daar niet meer akkoord zullen gaan. Daar moet een oplossing voor komen.” Oud-voorzitter Jacques Ruts (85) hoopt dat Ajax, PSV en Feyenoord gezamenlijk een keihard statement maken. “Drijf de zaak maar een keer op de spits als topclubs.”

Kees Ploegsma (73) hoopt op een Belgische samenwerking. Zeker dit seizoen ziet hij daar wel aanleiding toe. “PSV en Ajax spelen bijna altijd om de titel, maar zo extreem als dit jaar heb ik het nog niet gezien.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.