Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax haalt naast Razvan Marin nog een controleur’

Gisteren werd bekend dat Razvan Marin volgend seizoen definitief door het leven gaat als Ajacied. Hij tekende een meerjarig contract in Amsterdam en de club betaalde 12,5 miljoen euro voor hem aan Standard Luik. Nu is het de vraag of hij de opvolger is van Frenkie de Jong? Of moeten de Amsterdammers verder opzoek naar een geschikte kandidaat?

“De Roemeense middenvelder van Standard Luik is geen dribbelkoning zoals De Jong, maar beschikt over andere specifieke kwaliteiten waarmee hij het middenveld van Ajax zal versterken”, schrijft weekblad Voetbal International. “Marins spel laat zich niet direct vergelijken met dat van De Jong. Zijn rol daarentegen wel. De Roemeen speelt in België op een soortgelijke positie, in een soortgelijk systeem, als de Ajax-regisseur.”

Het medium voorziet een goede match. “Ajax haalt met Marin een middenvelder binnen die in aanvallend opzicht goed past bij de huisstijl. De Roemeense controleur denkt aanvallend, beschikt over een goede techniek, toont durf in zijn acties en heeft een fraaie trap in de benen.”

VI ziet defensief nog wel verbeterpunten. “In directe fysieke duels delft hij het onderspit.” Juist een goede controleur kan Ajax wel gebruiken. “Gezien zijn (voorlopige) tekortkomingen op defensief vlak, is het de vraag of Ajax met de komst van Marin klaar is met winkelen voor de controleursposities.”

 

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.