Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Zondag komen 15.000 Ajax-supporters naar de Kuip toe’

Aanstaande zondag staat de bekerfinale op het programma tussen Ajax en Willem II. Deze zal worden gespeeld in de Rotterdamse Kuip. Het AD schrijft hierover: “De komst van 15.000 supporters van Ajax zondag naar Rotterdam betekent kopzorgen voor verschillende partijen in de stad. De ongeregeldheden van vijf jaar geleden liggen namelijk nog vers in het geheugen. Maar het ontbreken van Feyenoord maakt het oplossen van de puzzel wel iets makkelijker.”

Ajax-supporters zorgden rond de bekerfinale van 2014 voor problemen in De Kuip. Stadiondirecteur Jan van Merwijk maakt zich desondanks geen zorgen. “Natuurlijk was het heel vervelend dat vijf jaar geleden al die incidenten plaatsvonden. Maar dat is eerlijk gezegd niet helemaal nieuw voor ons. Tijdens de bekerfinale gebeuren dit soort vernielingen wel vaker, ook bij andere supportersgroepen.”

“Het lijkt wel of ze denken: nu we er toch zijn, gaan we er gebruik van maken ook”, aldus Van Merwijk, die erop wijst dat de daders opdraaien voor de schade. Het bezoek aan Ajax is dan ook geen probleem. “Het is niet vergelijkbaar met wanneer Feyenoord in de finale zou staan. Dat heeft een hele andere impact op de stad en dan moet je wel andere maatregelen nemen.”

“Wij nemen geen extra maatregelen in de rest van de stad omdat Ajax in de Kuip de bekerfinale speelt. Voor ons is het een gewone wedstrijd zoals andere bekerfinales zonder Rotterdamse club”, aldus Van Merwijk.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.