Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Steven Bergwijn kan geirriteerde sfeer bij PSV veroorzaken’

Vandaag werd bekend dat Ajax een poging gaat wagen om Steven Bergwijn naar Amsterdam te lokken. De Eindhovenaren willen hun sterspeler niet kwijt en al helemaal niet aan de aartsrivaal uit Amsterdam. Zelf ziet de speler een overgang naar de landskampioen wel zitten.

PSV straalt vooralsnog spierballentaal uit. “Ze gaan niet meewerken. Ze zeggen: ‘Nee, onbespreekbaar’. Vanuit PSV-perspectief begrijp ik dat ook wel, los van de vraag of Ajax de gewenste transfersom op tafel wil betalen. Dan moet je denken aan 35, 40 miljoen en misschien zelfs wel iets meer als ze de prijs opdrijven. Maar ze willen niet dat Ajax zich versterkt met PSV-spelers en dat ze zelf zwakker worden.”

Timmer vervolgt namens Voetbal International. “Dat is een beetje het idee, maar de vraag is hoelang dat houdbaar blijft.” Volgens de PSV-watcher moet PSV ook wel een signaal afgeven aan fans en sponsoren. “Maar wat als Overmars straks een bod doet van 30 tot 35 miljoen? En wat als Steven Bergwijn dan zegt: ik wil naar Ajax. Dan krijg je een schemergebied waar je nu nog geen antwoord op kunt geven, maar dat kan grimmig worden.”

Een conflict is dan mogelijk. “Dan is het misschien onwerkbaar. Het zou niet de eerste keer zijn dat ze zo een transfer forceren. Maar voorlopig is het ‘nee’.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.