Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Eredivie-clubs ergeren zich vreselijk aan transferbeleid van Ajax’

Het gaat Ajax zwaar voor de wind en financieel staan ze in de Eredivisie ver boven de rest. De Amsterdamse grootmacht staat bij de rest van de clubs uit de Eredivisie op het moment bekend als heuse kannibaal. Ze wagen namelijk een poging bij alle goede spelers bij de overige clubs.

AZ verloor Rio Hillen, Anass Salah-Eddine en Kian Fitz-Jim aan Ajax en zag zijn hoofd scouting Michel Doesburg eveneens naar onze hoofdstad vertrekken. Ook Calvin Stengs en Myron Boadu stonden in de belangstelling van de topclub, maar deze talenten konden de Alkmaarders ternauwernood binnenboord houden. Steven van der Sloot (16) van Feyenoord staat in de belangstelling van Ajax en Rico Speksnijder, die pas 14 jaar oud is, zou zijn jawoord al hebben gegeven aan de Amsterdammers… Zij zouden gezelschap kunnen krijgen van Shiloh ‘t Zand en Ilyas el Moussaoui.

Jelle Goes, manager academie bij FC Utrecht, zegt in het Algemeen Dagblad: “Elk seizoen worden er spelers van de Onder-11 weggehaald. Dan zit er nog geen vergoeding aan vast, dat is pas vanaf de Onder-12. Over het algemeen geeft deze aandacht alleen maar onrust en emoties bij spelers en ouders. Voor opleidingen in het algemeen zouden daar veel betere afspraken over moeten komen. Ook als ik andere directe collega’s spreek: er gaat zoveel energie in zitten om die jongens te behouden, terwijl je bezig wilt zijn met het ontwikkelen van die spelers.”

De krant zelf voegt daaraan toe: “Een zogenoemd herenakkoord tussen de grote clubs, waarmee wordt afgesproken niet bij elkaar te winkelen of in elk geval de vergoedingen te verhogen, moet voor 2021 in de maak zijn. De grote vraag is alleen of dat door de huidige verhoudingen überhaupt nog van de grond komt.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.