Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Steven Bergwijn verkast zelfs voor geen 50 miljoen naar Ajax’

Ajax heeft interesse om Steven Bergwijn over te nemen van PSV en de speler zelf staat ook niet onwelwillend tegenover een transfer. Maar zijn werkgever PSV is niet van plan om mee te werken aan een overgang naar de aartsrivaal. Sjoerd Mossou denkt dan ook niet dat deze transfer er gaat komen. Hij stelt namelijk dat het levensgevaarlijk voor de Eredivisie is voor PSV om groen licht te geven voor de deal.

In zijn column in het Algemeen Dagblad meldt Mossou: “Zelfs voor 50 miljoen euro gaat Bergwijn niet naar Ajax. De voetballer kan gillend in staking gaan, zijn zaakwaarnemer kan woedend naar het sporttribunaal CAS rennen, Ajax kan er nog een miljoentje of tien bovenop gooien, maar dan nog zal PSV zijn beste speler niet aan Ajax verkopen.”

De journalist vervolgt: “Er staat hier namelijk méér op het spel dan alleen een transfer. Er gingen in het verleden genoeg voetballers van Ajax naar PSV, of andersom, vaak zonder wereldschokkende gevolgen, een jaar later was iedereen het gedoe alweer vergeten. Maar het geval Bergwijn is een ander verhaal. Hier staat, plechtig gezegd, de nabije toekomst van de eredivisie op het spel. Ajax heeft anno 2019 zo onnoemelijk veel geld, dat het moeiteloos alle spelers uit het rechterrijtje op zou kunnen kopen, en de rest van de middenmoot erbij.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.