Voetbal4u.com

Italië ‘Matthijs de Ligt tweede op lijst grootverdieners in de Serie A’

De grote Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport heeft de hand weten te leggen op de salarissen die worden betaald in de Serie A. Opvallend is dat Matthijs de Ligt maar één speler boven zich moet duiden in dit klassement. Uiteraard is dit de Portugese superster Cristiano Ronaldo die een vermogen verdiend.

De verdediger vertrok deze zomer voor 75 miljoen euro van Ajax naar Juventus en die club koos hij natuurlijk niet zomaar. De Oude Dame is ontzettend ver gegaan om de Ajacied vast te leggen, zo blijkt nu. De Ligt verdient namelijk een vast salaris van 8 miljoen euro per jaar in het Allianz Stadium met daarbovenop maximaal 4 miljoen euro aan bonussen.

De Portugese superster strijkt verreweg het meeste op: hij krijgt jaarlijks namelijk een vast bedrag van 31 miljoen euro bijgeschreven op zijn rekening. Ook Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala, Douglas Costa, Giorgio Chiellini en Leandro Bonucci van de regerend landskampioen van de Serie A staan in de top. Romelu Lukaku (7 miljoen euro per jaar bij Internazionale), Gianluigi Donnarumma (6 miljoen euro per jaar bij AC Milan) en Kalidou Koulibaly (6 miljoen euro per jaar bij Napoli) doen het echter goed.

De lijst: Ronaldo: 31 (Juventus), De Ligt: 8 (+4) (Juventus), Lukaku: 7,5 (+1,5) (Inter), Higuaín: 7,5 (Juventus), Dybala: 7,3 (Juventus), Rabiot: 7 (+2) (Juventus), Ramsey: 7 (Juventus), Pjanic: 6,5 (Juventus), Costa: 6 (Juventus), Mandzukic 6 (Juventus), Khedira 6 (Juventus), Donnarumma 6 (AC Milan), Koulibaly 6 (Napoli).

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.