Voetbal4u.com

Spanje Frenkie de Jong: ‘Bij Barca kijken ze met respect naar Oranje’

Het Nederlands Elftal is weer terug op niveau. Na jaren van teleurstellingen staat er nu weer een team van formaat. Dat is ook de selectie van Barcelona opgevallen. Ik weet niet hoe er hiervoor naar ons gekeken werd, maar ze kijken nu met respect naar ons”, aldus de 22-jarige middenvelder.

Oranje miste de twee laatste eindrondes, maar schopte het in juni tot de finale van de Nations League. Mochten er geen rare dingen gebeuren, dan plaatst het team van bondscoach Ronald Koeman zich binnenkort voor het EK van volgend jaar. “Bij Barcelona hebben ze allemaal door dat er een positieve ontwikkeling bij ons is. Er wordt heel positief naar ons gekeken. Tenminste, bij ons in de kleedkamer”, zei hij.

De Jong oogde op de persconferentie enigszins vermoeid, maar zei zich goed te voelen. “Het is niet dat ik me slecht of minder dan normaal voel, maar ik ben ook niet op mijn allerfrist”, vertelde de middenvelder, die ervan droomt met Oranje naar het EK te gaan. “Dat zou heel bijzonder zijn voor ons en voor mij persoonlijk. Voor veel jongens wordt het de eerste eindronde. Daar doe je het voor als voetballer en daar willen we heel graag naartoe. We laten ook als groep zien dat willen. We willen het goed afsluiten en ons kwalificeren voor het EK.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.