Voetbal4u.com

Spanje Luis Suarez maar liefst 4maanden! niet inzetbaar voor FC Barcelona

Een zware domper voor Luis Suarez en FC Barcelona. De Uruguayaanse superspits is de komende vier maanden namelijk niet inzetbaar voor de Catalanen vanwege een operatie aan zijn knie.

Aanvankelijk werd gedacht dat de 32-jarige aanvaller een week of zes zou moeten herstellen, maar de schade aan zijn knie is ernstiger dan gedacht. Suarez kampte al langer met knieklachten en in de Super Cup-wedstrijd tegen Atlético Madrid ging het definitief mis. De schade was nu zo erg dat hij een operatie moest ondergaan. Omdat er een hersteltijd van vier maanden opgeplakt is door Barcelona, is de kans klein dat hij dit seizoen nog in actie komt.

De oud-speler van FC Groningen en Ajax speelde dit seizoen tot dusver 23 wedstrijden voor Barcelona. Hij scoorde daarin veertien keer. In La Liga was hij goed voor elf goals en in de Champions League scoorde hij drie keer. Opmerkelijk is dat de aanvaller de speler is met de meeste assists in La Liga. Hij leverde er dit seizoen al zeven af.

Door de kwetsuur mist Suarez de cruciaalste maanden van het seizoen. De spannende titelstrijd in Spanje gaat aan hem voorbij, net als het restant van de Champions League-campagne. Barcelona speelt in de achtste finales tegen Napoli.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.