Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Jan Vertonghen wil pas terug naar Ajax bij vertrek van Daley Blind’

Afgelopen winter was er even sprake van een terugkeer van Jan Vertonghen bij Ajax. De mandekker loopt aan het einde van het seizoen uit zijn contract bij Tottenham en Ajax deed een poging om hem te halen. Zijn hoge salaris deed de deal uiteindelijk mislukken. Toch blijft hij van de zomer nog een optie.

“Het ligt voor een groot deel aan Vertonghen zelf, want hij was onhaalbaar vanwege zijn enorme salaris. Als hij bereid is water bij de wijn te doen, dan zou dat een heel serieuze optie kunnen worden”, vertelt clubwatcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van de krant. Trainer Erik ten Hag gaf al aan dat de situatie van Vertonghen wordt gevolgd.

“Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Jan Vertonghen een terugkeer bij Ajax wel ziet zitten, maar niet in de huidige omstandigheden”, haakt chef voetbal Valentijn Driessen in. “Hij wil sowieso niet de concurrentie aangaan met zijn grote vriend Daley Blind. Zeker met de situatie waarin Blind zat met zijn hart had hij daar geen trek in. Dat wil hij sowieso vermijden.”

“Hij wil niet in de situatie komen dat Ten Hag moet kiezen tussen Blind of Vertonghen”, aldus Driessen. “Blind gaat echt geen linksback meer spelen bij Ajax, en Vertonghen ook niet. Als Blind gaat, dan zou Vertonghen daar wel voor openstaan. Maar hij heeft laten doorschemeren dit niet te zien zitten.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.