Voetbal4u.com

Eredivisie Noa Lang: ‘Daar had ik helemaal geen zin in bij Ajax’

Toen Ajax deze winter besloot om Ryan Babel op huurbasis over te nemen van Galatasaray wist Noa Lang genoeg. Zijn kansen op speelminuten zouden drastisch gaan dalen en daar had de vleugelspeler geen zin in. Hij zei tegen de trainer dan ook het volgende: “oké, laat me dan het seizoen ergens anders afmaken, zodat ik vlieguren maak in de Eredivisie in plaats van bij Jong Ajax.”

Lang had helemaal geen zin in een half jaartje Keuken Kampioen Divisie: “Ik vind dat ik daar een tijdje was uitgeleerd. De trainer was het daar mee eens, hij gaf aan dat hij ervoor openstond en dat het goed voor me was. Maar als ik bij Ajax had willen blijven, was dat ook goed geweest.” De jongeling merkt een groot verschil tussen Amsterdam en Enschede: “Ajax is de top van Europa, al is het de laatste tijd wat minder. Het verschil is groot, we hebben hier een redelijk jong team. Ik ben een van de jongste, maar allemaal in de twintig. Het is anders voetballen, je moet strijden voor de bal. Je rent achter de bal aan, bij Ajax heb je doorgaans meer balbezit.”

De aanvaller sluit af: “Erik ten Hag heeft me meegegeven dat ik beter moet omschakelen en keihard moet werken, dat ik niet alleen in beweging aan de bal ben. Ik denk dat het goed gaat. Hij verwacht meer doelpunten en assists, dat moet nog wel beter.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.