Voetbal4u.com

Eredivisie Frenkie de Jong had graag meer potjes voor Willem II gespeeld

Willem II is cruciaal geweest voor de ontwikkeling van Frenkie de Jong. Dit zegt hij in een documentaire In de voetsporen van Frenkie & Virgil. Hij speelde vanaf 2005 in de jeugdopleiding van de Tilburgers.

De Jong verkoos de Brabantse club boven de jeugdopleiding van Feyenoord. In het begin was er twijfel over De Jong, onder meer vanwege zijn tengere lichaam en matige fysiek: “Ik bleef echt heel klein, terwijl de rest veel groter werd. Toen ik 1,50 was, was de rest 1,65 of 1,70. Maar Willem II heeft altijd veel vertrouwen in me gehad. Ze zagen iets speciaals in me. Ze bleven me extra aandacht geven. Ik denk niet dat ik beter was geworden als ik bij Ajax, PSV of waar dan ook in de opleiding had gezeten.”

Uiteindelijk schopte De Jong het tot het eerste elftal, al bleef zijn inbreng beperkt. Tweemaal viel hij in in de Eredivisie, terwijl hij ook een keertje minuten mocht maken in het bekertoernooi. In 2016 verkaste hij vervolgens naar Ajax, om vanuit daar uiteindelijk de stap naar FC Barcelona en het Nederlands elftal te maken. Toch vindt hij het jammer zo weinig voor Willem II te hebben gespeeld. “Ik heb het eerste wel gehaald, maar eigenlijk ook weer niet. Dat is wel zonde. Ik had graag veel meer wedstrijden in het eerste van Willem II gespeeld. Uiteindelijk is het niet zo gelopen, maar is het toch redelijk goed gelopen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.