Voetbal4u.com

Champions League Ajax-beul: “Ajax was favoriet om CL te winnen”

Afgelopen seizoen wist Ajax op een haar na de Champions League-finale mis te lopen. Lucas Moura was de grote beul van de Amsterdammers. Hij maakte in de blessuretijd zijn hattrick compleet en wist Spurs zo naar deze finale te schieten. Een jaar later blikt hij terug op deze wedstrijd in een gesprek met de Telegraaf.

Ajax stond in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, maar in het tweede bedrijf kwam Tottenham Hotspur terug. “Natuurlijk was ik bang voor hun aanvallende spelers, omdat ze in de counter kansen kregen om te scoren. Toen ze twee goede kansen misten, wist ik zeker, nog zekerder, dat we de wedstrijd zouden winnen.”

In de laatste secondes was het alsnog raak. “Ik kan het gevoel niet uitleggen, wist niet hoe ik het moest vieren of wat ik moest doen. Ik sprong en gleed. Het was gek, want zelfs als ik zeker wist dat we zouden scoren en kwalificeren, was het, nadat ik de bal in het net had gezien, als een bom in mij. Een explosie. Boem!”

Desondanks kijkt hij nog altijd met veel bewondering naar het Ajax van toen. “Een fantastisch team met geweldige spelers, die voor bijna iedereen favoriet waren om naar de finale te gaan en misschien wel om de Champions League te winnen”, aldus Moura.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.