Voetbal4u.com

Champions League ‘Flinke meevaller lonkt voor Ajax na Europa League-winst Sevilla’

Sevilla wist zich gisteren ten koste van Inter Milan te kronen tot winnaar van de Europa League. En dat is mogelijk ook goed nieuws voor Ajax.

Voetbal International schrijft: “De Europa League-winst van Sevilla betekent indirect ook een opsteker voor Ajax. De Amsterdammers houden dankzij het Spaanse succes kans op een plek in Pot 2 voor de loting voor de groepsfase van de Champions League. Daarmee zou Ajax de nodige grootmachten ontlopen.”

Sevilla was via de Spaanse competitie al zeker van Champions League en zou in Pot 2 komen, maar door deze eindzege in de Europa League schuift men door naar Pot 1. Ajax gaat daardoor van 3 naar 1. “Althans, voorlopig. Wanneer Benfica zich via de play-offronde weet te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League, keert Ajax weer terug naar Pot 3 en gaan de Portugezen Pot 2 in”, aldus VI.

Bij een zege van Internazionale op Sevilla was Ajax sowieso in Pot 3 gekomen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.