Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Belangstelling groeit voor Boadu en Stengs na uitschakeling CL’

AZ verloor midweeks van Dinamo Kiev en zijn nu veroordeeld tot de Europa League. Dit kan de nodige gevolgen hebben voor enkele topspelers uit hun selectie. Dit weet het Algemeen Dagblad te melden.

De Alkmaarders hadden met de inkomsten van de Champions League de mogelijkheid om de club definitief aan de Nederlandse top te houden, legt de ochtendkrant uit. “Met de inkomsten uit de Champions League had AZ een fundament kunnen leggen voor een veel stabielere toekomst. In dat opzicht verloren de Alkmaarders in Kiev veel meer dan alleen een voetbalwedstrijd.”

Daarom zit volgens de krant voor AZ niets anders erop dan te hopen op nieuwe grote talenten. “AZ heeft zich na het bijna-faillissement onder Dirk Scheringa geweldig opgewerkt. Maar de club zal grotendeels afhankelijk blijven van de aanvoer van talenten uit de jeugd. En daarbij doet zich vaak een golfbeweging voor.”

Mogelijk raakt AZ deze zomer zelfs nog een aantal topspelers kwijt. “Op basis van hun ijzersterke vorige seizoen is er voor Myron Boadu en Calvin Stengs veel sluimerende belangstelling. Met AZ in de Champions League spelen is in elk geval geen argument meer om te blijven, als er straks een grote Europese club komt.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.