Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Michael Owen ziet nieuwe De Ligt lopen bij Ajax’

Ajax-verdediger Perr Schuurs heeft een groot compliment gekregen van de Engelse analyticus Michael Owen. “Dat wordt de nieuwe Matthijs de Ligt”, wordt de stellige Owen geciteerd door De Telegraaf.

“Hij is nog jong, maar wat een body en wat een kracht. Hij doet me nu al heel veel denken aan De Ligt. Aardig aan de bal, agressief en sterk voor zijn leeftijd. Ze hebben De Ligt verkocht voor veel centen maar hij kan die rol helemaal gaan overnemen.”

Zelf was Schuurs overigens minder tevreden met zijn prestatie. De verdediger stond met gehaast balverlies aan de basis van de eigen goal van Nico Tagliafico. “Het doelpunt is erg ongelukkig. Dat begint bij mij en eindigt bij een tegengoal, maar het lukte voorin ook niet om de kansen te benutten”, zei Schuurs, die het supertrio Roberto Firmino, Mo Salah en Sadio Mané in de tweede helft gewisseld zag worden, op de persconferentie.

Owen vindt het knap dat Liverpool met een 0-1 zege bij Ajax begonnen is. “Al jaren start Liverpool de Europese campagne slecht. Nu is het zijn beste verdediger kwijt, speelt het met de reservekeeper en is ook Matip er achterin niet bij. Dan is een ’clean sheet’ het beste wat je kan neerzetten”, aldus de voormalig spits.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.