Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Aflopende contract Onana kan wapen zijn voor Ajax bij het CAS’

Ajax gaat waarschijnlijk het in 2022 aflopende contract van Andre Onana gebruiken om zijn dopingschorsing aan te vechten bij het CAS. Dit weet Mike Verweij van de Telegraaf te melden. Ze willen op die manier strafvermindering afdwingen. Verweij denkt dat het veel uitmaakt of de schorsing van twaalf maanden blijft staan of niet.

Verweij denkt dat Ajax een redelijke kans maakt bij het hoger beroep, zo geeft hij in een video van De Telegraaf aan. “Ze schatten de kansen redelijk goed in”, begint Verweij. “Dat de straf in ieder geval teruggebracht zal worden naar acht maanden. Dat zal al winst zijn, dan kan Onana in september weer keepen. Wanneer het nieuwe Champions League-seizoen begint.”

Het is voor Ajax belangrijk dat de huidige straf van twaalf maanden verminderd wordt, omdat het contract van Onana in de zomer van 2022 afloopt. De schorsing van twaalf maanden loopt in februari af, waardoor de Kat uit Kameroen daarvoor al met andere clubs in gesprek kan. Ajax zou het contract van Onana nu al kunnen verlengen, maar Verweij denkt niet dat Ajax daar trek in heeft.

“Ze willen in de zaak bij het CAS kunnen zeggen: wij zijn werkgever. We kunnen er niets aan doen dat onze werknemer een verkeerd pilletje neemt. Het zou een hele zware straf zijn wanneer Onana voor twaalf maanden geschorst wordt. Dan kan je twaalf maanden niet over je keeper beschikken, een keeper die op dit moment ongeveer dertig miljoen euro waard is. Die zou dan voor nul euro weg kunnen lopen.”

Ajax zou Onana kunnen dwingen om een schadevergoeding te betalen, zo denkt Verweij. Adrian Mutu moest na dopinggebruik uiteindelijk zeventien miljoen euro betalen aan Chelsea. “Het zou kunnen, maar ik denk niet dat het zover gaat komen”, vervolgt Verweij. “Het zou een wapen kunnen zijn voor Ajax, dat ze tegen het CAS zeggen: breng het nou terug tot acht maanden, dan kunnen we in september met hem praten over een contractverlenging en kunnen we hem in de winter nog verkopen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.