Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Mario Gotze pakt voor PSV-begrippen een topsalaris’

Mario Gotze tekende deze zomer verrassend bij PSV. Er werd gedacht dat er gebruikt werd gemaakt van externe financier om zijn komst mogelijk te maken maar dit blijkt niet het geval. Dit weet het Eindhovens Dagblad te melden.

‘Een fitte Mario Götze voegt zoveel toe aan PSV, dat buiten Eindhoven regelmatig wordt verondersteld dat de club in oktober een externe financier nodig had om hem naar het Philips Stadion te halen. Niets is minder waar’, benadrukt het ED. ‘De 28-jarige Duitser voetbalt bepaald niet voor een habbekrats en verdient naar PSV-begrippen een topsalaris, maar het betekent niet dat het clubbeleid overboord is gegaan bij het betalen van zijn honorarium.’

Het salaris van Götze kan naar verluidt oplopen tot ongeveer twee miljoen euro per jaar, inclusief bonussen. Dat geld komt volledig uit de clubkas van PSV. Volgens het ED koos de spelmaker vooral om sportieve redenen voor PSV, en voetbalt hij ‘niet meer ten principale voor de centen’.

Götze, die weer helemaal fit is, was dit seizoen in veertien officiële duels goed voor zes goals en twee assists. Tegen Vitesse bezorgde hij PSV zondag als invaller de winst met twee late goals (3-1).Laat een reactie achter

Your email address will not be published.