Voetbal4u.com

Eredivisie “Arjen Robben eist zo ongelooflijk veel van zichzelf”

Sinds het begin van het seizoen is Arjen Robben niet meer in actie gekomen voor zijn club FC Groningen. De buitenspeler kampt nog altijd met blessureleed, maar volgens trainer Danny Buijs begint het er wel weer iets beter uit te zijn. Hij hoopt dat de aanvaller over enkele weken zijn rentree kan maken, maar houdt een slag om de arm.

De 37-jarige aanvaller traint nog altijd individueel. “Als het nu een aantal keer is goed gegaan op het veld, gaat hij instromen bij de groep”, vertelt Buijs aan RTV Noord. “Hij zal straks eerst twee weken volledig met de groep moeten meetrainen om in aanmerking te komen voor wedstrijdminuutjes. Dan is de vraag of je dat gelijk bij het eerste doet of dat we ergens een oefenwedstrijd kunnen spelen en dat hij daar dan zijn eerste minuten kan maken.”

Buijs zou het mooi vinden als Robben snel in actie kan komen. Al maanden werkt de aanvaller daarvoor, ziet de coach. “Ik denk dat iedereen het deze jongen enorm gunt”, zegt de trainer. “Het is niet alleen voor mij fijn omdat ik dan een goede speler erbij heb, maar het is meer het gunnen voor die jongen. Het is echt bewonderenswaardig wat hij elke keer weer doet. Je hoopt dat hij dan ook een keer het geluk aan zijn zijde heeft en dan ook een aantal wedstrijden kan spelen. Al is het maar een paar keer een half uur.”

Aan de mentaliteit van Robben ligt het niet, weet Buijs. “Hij eist zo ongelooflijk veel van zichzelf. Als hij op het veld staat, dan wil hij ook weer de allerbeste zijn”, vertelt de trainer. “Ging hij ineens slidings maken tijdens een rondo. Waarop ik zei dat hij dat niet moest doen. ‘Als ik in het midden sta, dan wil ik eruit'”, zei Robben dan weer tegen Buijs.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.