Voetbal4u.com

Eredivisie WELVAERT! Nederland stevent af op drie CL-tickets: “Heel reëel”

Jarenlang was het kommer en kwel met de Nederlandse clubs in Europa. Maar de laatste tijd is dit anders. Ajax regent de successen aan elkaar en ook de andere clubs sprokkelen de punten binnen voor het land. We stevenen zelfs af op twee directe Champions League-tickets én een plaats in de voorronde van het miljoenenbal voor in het seizoen 2024/2025.

Coëfficiënten-kenner Michel Abbink was bij Voetbal International zeer enthousiast over de prestaties van Ajax, AZ, Vitesse, Feyenoord en PSV. De clubs behaalden zoveel punten dat Nederland virtueel op de zesde plaats staat op de coëfficiëntenranglijst, waarmee het meer Champions League-tickets mag verdelen.

Hoewel er nog een lang seizoen te gaan is, verwacht Abbink dat het de clubs gaat lukken om het huidige niveau vast te houden. “Dat is heel reëel, want vanaf 2018 staan we al zesde. Dat is al drieënhalf jaar. Dus nog anderhalf jaar zo doorgaan en dan is het heel groot feest”, zo vertelt hij.

Abbink denkt echter niet dat het de eredivisieclubs ooit lukt om de Bundesliga, Premier League, La Liga of Serie A te verslaan. “Ik denk dat we maximaal vijfde kunnen worden. De top vier staat helaas vast tot in de eeuwigheid, want die krijgen heel veel bonuspunten. Maar ter vergelijking: in 2018 stonden we veertiende.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.