Voetbal4u.com

‘Zij zullen het moeten gaan doen voor Maurice Steijn’

In de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk wisten Brian Brobbey, Steven Berghuis en Steven Bergwijn het net te vinden. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij ligt er een belangrijke rol bij in het verschiet voor dit drietal.

“Ze toonden veerkracht. Ze hadden hem het laatste zetje kunnen geven, maar dat deden ze niet”, begint Verweij in de Kick-off podcast van De Telegraaf. “Dat pleit echt in het voordeel van Maurice Steijn. Of het genoeg is, zal nog moeten blijken. Ik vind Gaston Ávila als linkercentrumverdediger ook een flinke verbetering.”

“Dat komt ook omdat Jorrel Hato daardoor naar linksachter verschoof, en die heeft het daar beter gedaan dan de spelers die daarvoor op die positie stonden: Borna Sosa, Anass Salah-Eddine en Owen Wijndal”, vervolgt Verweij. “Het is interessant dat Brian Brobbey de eerste maakt, Steven Bergwijn de tweede en Steven Berghuis de derde. Zij zullen het moeten gaan doen voor Steijn, want hij kiest tot dusver veel voor Nederlanders.”

Valentijn Driessen is vooral niet te spreken over Josip Sutalo. “Hij speelt als een drol, valt zo verschrikkelijk tegen. Je moet die jongen de tijd gunnen. Hetzelfde gebeurde bij Marco Senesi. Hij maakte zijn debuut tegen FC Emmen en toen leek het wel alsof hij op een ijsbaan stond: hij bakte er niks van. Toch heeft Feyenoord hem redelijk weten te verkopen”, besluit Driessen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *