Voetbal4u.com

‘PSV moet afspraken maken met tweetal over Instagram-gebruik’

Voormalig voetballer en huidig analist Wim Kieft is niet te spreken over spelers die na een wedstrijd hun onvrede uiten op de sociale media. Zo stoorde hij zich onlangs aan de uitlatingen van Sergino Dest en Noa Lang na de bekerwedstrijd tegen PSV.

Hij vindt dan ook dat clubs hier afspraken over moeten maken met hun spelers. Hij constateert dat de emoties hoog opliepen bij de Eindhovenaren na de bekeruitschakeling in Rotterdam. ‘Prima als je kort na een wedstrijd wat zegt over een penalty of een ander wedstrijdmoment’, begint hij zijn relaas in De Telegraaf. ‘Maar van profspelers en -trainers verwacht je dat ze met een tegenslag kunnen omgaan. Niet dat ze later op sociale media kanalen het vuurtje nog eens flink opstoken’.

De oud-spits van onder meer Ajax en PSV doelt daarmee op de acties van Lang en Dest. Lang plaatste onder meer een foto met de woorden: ‘+10 Eindhoven’, refererend aan het puntverschil tussen Feyenoord en PSV op de ranglijst van de Eredivisie. Dest uitte zijn onvrede over de VAR, die geen penalty aan PSV gaf. ‘Altijd hetzelfde liedje’, schreef hij erbij, gevolgd door applaudiserende handen.

Kieft is van mening dat voetbalclubs afspraken moeten maken met hun spelers over het gebruik van sociale media. ‘Laten ze Instagram lekker reserveren voor wat familiekiekjes. Clubs, in dit geval PSV, moeten gewoon met spelers afspreken dat die accounts er niet zijn om hun frustraties over wedstrijden, scheidsrechters of tegenstanders te botvieren.’ Dat het goed scoort bij de eigen achterban, kan Kieft wel begrijpen. ‘Maar het straalt voornamelijk negatief af op de club’, concludeert hij.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *