Voetbal4u.com

Ajax geeft update: ‘Mislintat-onderzoek in de afrondende fase’

Ajax heeft een update gegeven over het onderzoek dat loopt naar Sven Mislintat. Ze weten te melden dat er binnen de raad van commissarissen een integriteitscommissie is opgericht. Ook zou het onderzoek naar de oud-TD van de Amsterdammers zich in de afrondende fase bevinden.

‘Uit dit onderzoek moet blijken of er sprake is geweest van belangenverstrengeling. Dit onderzoek ziet toe op de gehele periode dat de directeur voetbalzaken werkzaam was bij Ajax’, zo schrijft Ajax op de clubsite. ‘Het onderzoeksproces bevindt zich in de afrondende fase. Na afronding zullen de belangrijkste bevindingen en conclusies van dit onderzoek door Ajax openbaar worden gemaakt. Daarna wordt een buitengewone vergadering van aandeelhouders uitgeschreven om deze bevindingen en conclusies met de aandeelhouders te kunnen bespreken.’

Voorafgaand aan de afronding van het onderzoek heeft Ajax een Protocol Beoordeling Belangenverstrengeling toegepast en is er binnen de raad van commissarissen (rvc) een integriteitscommissie gevormd. ‘Deze commissie ziet toe op de naleving van dit protocol en adviseert de rvc bij een (potentieel) tegenstrijdig belang bij de leden van de directie en/of rvc.’

Ajax nam Borna Sosa aan het einde van de zomerse transferperiode over van VfB Stuttgart, een zet die voortkwam uit de inspanningen van Mislintat, die eerder een technische rol vervulde bij de Zuid-Duitse club. Deze overgang kwam echter al snel onder negatieve aandacht te staan. De linkspoot werd via het zaakwaarnemersbureau AKA Global aangeschaft, dat aandelen bezit in Mislintats onderneming, Matchmetrics GmbH. Ajax was niet op de hoogte van deze connectie en heeft daarom besloten een onderzoek in te stellen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *