Voetbal4u.com

Ambitieuze Feyenoorder: ‘Wil spelen zoals Vinicius Junior’

Yankuba Minteh is er erg trots op om voor Feyenoord te spelen. De aanvaller heeft een lange weg afgelegd om er te komen, maar wil nog veel meer bereiken in zijn loopbaan.

Dit laat hij weten in een gesprek met Voetbal International. Op het niveau van zijn idolen zit hij namelijk nog niet, vertelt hij. “Barcelona, ik keek elke wedstrijd met mijn vader. Het was in de tijd van Xavi, Iniesta, Dani Alves, Busquets; ik kan die hele ploeg zó opnoemen, maar natuurlijk keek ik maar voor één speler: Lionel Messi. Hij is nog steeds mijn idool, de beste speler ooit. Als ik vroeger Messi had zien spelen, pakte ik meteen de bal en ging zelf voetballen, proberen na te doen wat hij had gedaan, voor zover je dat lukt natuurlijk.”

Tegenwoordig kijkt de Gambiaan ook naar andere spelers. “Hatem Ben Arfa vond ik ook heel goed, zeker toen hij bij Newcastle speelde. Nu geniet ik van Phil Foden, Rodrygo, João Felix en vooral van Vinícius Júnior. Hij koppelt snelheid aan techniek en overzicht, zó wil ik ook spelen. Ik hou van dat soort spelers.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *