Voetbal4u.com

‘Mo Ihattaren wil het echt serieus gaan oppakken’

Mohamed Ihattaren is voornemens om voor zijn kans te blijven vechten in het voetbal. Dit is de opvatting van zijn nieuwe zaakwaarnemer Mohamed Achahbar. Hij stelt dat het mentaal wel goed bij hem zit, en hij er serieus voor wil gaan.

Hij staat nu nog onder contract bij het Tsjechische Slavia Praag, maar lijkt daar te gaan vertrekken. “De huidige status is dat Mo momenteel in Nederland zit”, zegt Achahbar in een interview met VoetbalPrimeur. “We zijn aan het onderhandelen met Slavia, we voeren gesprekken. Hij is goed bezig, mentaal zit het goed bij die jongen. We hebben goede plannen voor in de toekomst. Het is niet zo dat hij op het verkeerde pad zit, of zo. Ik weet dat de Nederlandse media smullen van alles wat hij post. Dat wordt uitvergroot en verkeerd geïnterpreteerd. Dat is jammer, maar met die jongen gaat het goed. Niks om je zorgen over te maken.”

Achahbar is de vader van KRC Genk-verdediger Zakaria El Ouadi. ‘Via-via’ kwam hij in contact met Ihattaren. “We hebben natuurlijk dezelfde achtergrond, cultuur en religie. Het verhaal van mijn zoon, hoe hij het als prof heeft gemaakt, heeft Mohamed heel erg geïnspireerd: hard werken, low profile, back to the basics, goede entourage en steun. Sinds zijn vader is overleden, heeft Mo dat minder gehad. Ik ben blij dat hij daardoor bij mij terecht is gekomen.”

Na zijn tijd bij PSV braken er voor Ihattaren turbulente periodes aan bij Sampdoria, Ajax, Juventus, Samsunspor en nu Slavia Praag. De zaakwaarnemer denkt dat zijn cliënt de hoge verwachtingen nog gaat inlossen. “Mo wil het echt serieus oppakken. De kansen die hij gaat krijgen, moeten we nu met beide handen grijpen. Mohamed is gewoon een hele goede jongen. We zijn nu al een tijdje achter de schermen bezig. Hij wil zich terugvechten en we gaan hem helpen, met de wil van Allah.”

Er zijn diverse clubs geïnteresseerd in Ihattaren, maar Achahbar wil nog niet te ver op de zaken vooruitlopen. “Het plan is om hem zo snel mogelijk terug op de velden te krijgen, zodat hij kan laten zien wat hij echt kan: voetballen. Ik denk dat we voor hem in de toekomst een optie dichter bij huis zoeken. Ik ga je niks vertellen over de clubs, maar we zijn in gesprek met bepaalde clubs. Maar ik ga er niet veel over vertellen, want we moeten eerst alles goed afronden.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *