Voetbal4u.com

Ajax aan de bak: ‘Afdingen, Hato verkopen en cash verzamelen’

Monument Valley MAAK VAN €1 GEWOON €50 ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Het medium RTL Z heeft uitgezocht hoeveel het Ajax zou gaan kosten om de club van de beurs te halen. Dit zou een dure grap zijn voor de Amsterdammers, en volgens het medium zou het ook nog eens weinig oplossen.

“Er staan 18.330.000 aandelen uit”, klinkt het in het programma Z Zoekt Uit. “Die moet je kopen. Het grote voordeel is dat 73 procent van die aandelen in handen is van de vereniging Ajax. De andere 27 procent wordt verhandeld op de beurs, tegen een koers van ongeveer 10,50 euro.” RTL Z berekent dat de waarde van de aandelen die op dit moment vrij verhandeld worden zo’n 52 miljoen euro is.

RTL Z bekijkt vervolgens hoe Ajax aan die miljoenen kan komen. Stap één? Afdingen. “Daar waren ze bij Ajax de afgelopen jaren niet zo goed in. Ajax betaalde namelijk graag de hoofdprijs”, klinkt het met een knipoog naar de uitgaven van Sven Mislintat. “Maar nu moeten ze afdingen, en dat kan ook. Want normaal betaal je een premie op een koers als je een bedrijf van de beurs wilt halen.” Volgens RTL Z zijn de meeste aandelen in handen van fans, die er ‘niet voor het rendement’ in zitten en vast wat water bij de wijn willen doen. Het symbolische getal van veertien procent korting wordt geopperd, zodat er 45 miljoen euro overblijft.

“Vervolgens verkoop je Jorrel Hato, die volgens het dubieuze transfermarkt.nl zo’n 22 miljoen waard is. Jammer van het talent, maar het is voor de goede zaak. Dan hou je 23 miljoen over.” Dat zou Ajax met de financiële reserves van zo’n 230 miljoen makkelijk op kunnen vangen, toch? “Dat geld zit vast, er is niet veel cash door het missen van Europees succes.” Toch zou Ajax, via rekeningen die nog openstaan van uitgaande transfers en eigen beleggingen, wel aan het geld kunnen komen, is het oordeel.

Maar wat schiet Ajax op met het verlaten van de beurs? “Eigenlijk helemaal niets.” De conclusie van RTL Z? “Hou je gewoon aan de beursregels, zo moeilijk zijn ze niet.” Om de bestuurders van Ajax een handje te helpen, werpt het programma een ‘compliance cursus’ op. “Kost 758 euro per persoon, voor het bestuur ben je dan voor 3000 euro klaar. Stuk voordeliger dan een beurs-exit. En je krijgt er ook nog eens noise-cancelling headphone bij. Handig tegen de striemende fluitconcerten.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *