Voetbal4u.com

‘Steven Berghuis vertrekt deze zomer bij Ajax’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Steven Berghuis lijkt deze zomer te gaan vertrekken bij Ajax. Technische man Marijn Beuker vertelt in het interview met Voetbal International voor ogen te hebben hoe de samenstelling van de selectie eruit moet komen te zien.

“Het begint bij de compositie. In een kampioensteam spelen ongeveer zestien spelers 95 procent van de speelminuten. Daar heb je verschillende rollen: rotatiespelers, basisspelers, key players. En dan heb je een groep high potentials, de nummers 17 tot en met 24 in de selectie. De vraag naar volgend jaar is: wie zijn onze high potentials? Wie kunnen binnen één, twee, drie jaar sterspeler of basisspeler worden? Zo probeer je een continue doorstroom van je eigen talent te creëren. Waardoor er een goede balans is. Want balans zit hem niet zozeer in leeftijd, maar vooral in de fase van de carrière.”

Volgens Beuker moet Ajax dan ook goed kijken naar de invulling van eerder genoemde rollen. “Als je drie spitsen hebt die allemaal denken dat ze gaan starten, zoals wij hier hadden, is dat niet handig. We gaan gericht zoeken, zodat we spelers ook een boodschap mee kunnen geven over de rol die zij krijgen in de selectie. Dat begint met het identificeren van de blinde vlekken in de huidige groep.”

De directeur lijkt al aan te geven op welke positie Ajax in ieder geval een versterking wil zien. “Wij hebben bijvoorbeeld wellicht een rechterspits nodig. Dan moeten we weten: wat voor voetbaltype zoeken we daar? En wat voor leiderschapsprofiel heeft die speler? Wat wordt zijn rol? Samen met de scouts hebben we profielen opgesteld, voor elke positie in onze speelwijze. Die zijn nu helemaal duidelijk voor iedereen en dus kunnen we gericht aan de slag.”

Wil Ajax daadwerkelijk een rechterspits aantrekken, dan kan dat een vertrek van Berghuis betekenen. De 32-jarige linkspoot heeft nog een contract tot medio 2025 bij de Amsterdammers, waardoor komende zomer een ideaal verkoopmoment lijkt te zijn. De hoofdprijs zal Ajax niet willen vangen, maar het kwijtraken van het hoge salaris van Berghuis scheelt wel op de financiële balans.

Naar verluidt zou de buitenspeler zelf ook nog wel oren hebben naar een nieuw avontuur, welke misschien ligt in Turkije. Al eerder sijpelden meerdere geruchten vanuit de Turkse media door dat Besiktas geïnteresseerd is in de diensten van de oud-Feyenoorder. De Turkse topclub heeft de creatieveling al langer op het lijstje staan, waardoor het niet ondenkbaar is dat de Turken komende zomer een bod gaan indienen bij Ajax.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *