Voetbal4u.com

‘Flinke EK-opsteker lonkt voor Ronald Koeman’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Goed nieuws voor Ronald Koeman in aanloop naar het EK in in Duitsland. Memphis Depay stond vandaag namelijk weer op het trainingsveld van zijn werkgever Atletico Madrid. Hij stond ruim een maand buitenspel vanwege een spierblessure.

Het is niet de eerste keer dat Depay geblesseerd is geraakt bij de Madrilenen. In de eerste seizoenshelft moest de spits ook al twaalf wedstrijden aan zich voorbij laten gaan en was hij ook niet te bewonderen in het Nederlands elftal. De voormalig PSV-spits was dat wel in de vorige interlandperiode, waardoor het de goede kant op leek te gaan met Depay.

In april ging het echter weer mis voor Depay, die wederom een spierblessure opliep. Het vele blessureleed lijkt hem ook de kost te gaan kosten bij Madrid, waar Spaanse media al melding maakten van een zomers vertrek. Diezelfde media meldt nu dat Depay de groepstraining weer heeft hervat bij Atlético. Mogelijk kan Depay zondag tegen Celta de Vigo weer zijn eerste wedstrijdminuten maken.

Voor Koeman is het eveneens goed nieuws dat Depay weer fit is, zodat de aanvaller in de resterende wedstrijden nog wat ritme kan opdoen voor het aankomende EK. Dat kan de spits vervolgens ook nog doen in de vriendschappelijk wedstrijden van Oranje tegen Canada en IJsland. Koeman ziet een sleutelrol weggelegd voor Depay, die onder andere samen met Frenkie de Jong en Virgil van Dijk de kar moet gaan trekken bij het Nederlands elftal.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *