Voetbal4u.com

‘PSV verdedigt met meer overtuiging dan Feyenoord’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Afgelopen zondag werd PSV landskampioen van Nederland. Hoewel ze in het kampioenduel tegen Sparta twee treffers tegen kregen wijzen statistieken uit dat de Eindhovenaren in defensief opzicht beter waren dan nummer twee Feyenoord. Dit is de analyse van Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam.

Krabbendam ziet het als volgt: “Mits fit geldt de defensie van Feyenoord, met Nederlandse, Oostenrijkse en Slowaakse internationals, als de sterkste linie. Op basis van statistieken krijgt PSV meer schoten tegen dan Feyenoord en óók grotere kansen. Niettemin levert de verdediging van de Eindhovenaren een topprestatie als het gaat om scherpte en overtuiging.”

Ook het afstoppen van schoten op doel gaat ze in Eindhoven goed af. “De PSV-verdedigers blokken meer schoten dan Feyenoord en hebben tot nu toe bijna tien doelpunten minder tegen gekregen dan kon worden verwacht op basis van Expected Goals-cijfers. Feyenoord daarentegen incasseerde met 24 treffers juist precies waar op basis van statistieken op mocht worden gerekend”, besluit Krabbendam.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *