Voetbal4u.com

‘PSV zorgt voor gigantische competitievervalsing’

Monument Valley WAT EEN KANS! Pak 50X je inzet terug als TWENTE straks wint van PEC!

Sportjournalist Mike Verweij vindt het te gek voor woorden dat PSV momenteel vakantie viert in Ibiza terwijl aanstaande zondag de slotdag op het programma staat in de Nederlandse Eredivisie.

Hij snapt niet waarom dit niet ná het duel met RKC Waalwijk kan. Bij de podcast Kick-off besprak men de wedstrijd van PSV tegen Fortuna Sittard, waarin de Eindhovenaren niet verder kwamen dan een gelijkspel (1-1). Jeroen Kapteijns stelt dat Peter Bosz het beter had kunnen doen in de eindfase van het seizoen. “Hij voert wissels door, ze organiseren een vakantietripje naar Ibiza. Als hij het nou allemaal zo belangrijk vindt, dan helpt dat natuurlijk niet. Ik denk ook niet dat het bij die gasten leeft zoals het bij hem leeft.”

Verweij is nog wat harder in zijn oordeel. “Ik moet wel zeggen, dat tripje naar Ibiza, en we zullen wel weer heel Eindhoven over ons heen krijgen. Maar dat dat in een seizoen gebeurt, vind ik echt knettergek. Het gebeurt vaker en ze zullen hem vast wel winnen tegen RKC: PSV heeft heel veel kwaliteiten. Ik mag ook hopen dat Peter Bosz zijn spelers gigantisch weet de motiveren voor die wedstrijd. Maar anders is het gewoon competitievervalsing.”

De journalist wijst naar de situatie om de 16e plek tussen RKC Waalwijk en Excelsior. De ploegen staan gelijk in punten en dus kan doelsaldo de doorslag geven. “Ik vind echt dat je dit niet kunt maken naar Excelsior toe. Je weet, tijdens een vakantie in Ibiza wordt er gedronken en gefeest. Dat zagen we ook al tijdens de huldiging. Dit moet je gewoon niet doen.”

Feyenoord ging als kampioen vorig jaar ook naar Ibiza vóór de laatste competitiewedstrijd, maar dat begreep Verweij beter. “Feyenoord heeft toen wel gezegd dat ze het lieten afhangen van andere resultaten. En als het echt heel belangrijk zou zijn voor de competitie, zouden ze het niet doen. Toen bleek dat die (laatste, red.) wedstrijd helemaal nergens meer om ging, zijn ze volgens mij alsnog gegaan. Dat vind ik wel een wezenlijk verschil.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *