Voetbal4u.com

Eredivisie OFFICIEEL: Joel Veltman verlaat Ajax voor Brighton & Hove Albion

Joel Veltman speelt volgend seizoen in de Premier League bij Brighton & Hove Albion. De verdediger verlaat Ajax na 19 jaar en tekent een contract voor drie seizoenen.

Bij Ajax stond Veltman voor een belangrijke keuze deze zomer, met een jaar contract. De verdediger liet doorschemeren open te staan voor een buitenlands avontuur. Vanuit Frankrijk en Italië was er interesse, maar de Oranje-international wilde het liefst naar de Premier League. West Ham United werd regelmatig als nieuwe club geopperd, maar het wordt dus Brighton.

Naast West Ham toonden The Seagulls, waar ook Davy Pröpper speelt, de laatste drie jaar regelmatig interesse. Waar Veltman in Amsterdam het afgelopen seizoen louter als centrale verdediger staat geposteerd, komt hij in het Nederlands elftal eigenlijk alleen in aanmerking voor de rechtsbackpositie. Zijn nieuwe club ziet in hem in eerste instantie vooral een vleugelverdedigerLaat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *