Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Betaalde voetbal beeft na maatregelen uit Den Haag’

Nu het coronavirus kracht blijft winnen voelt de regering zich genoodzaakt om de maatregelen verder aan te scherpen. Op dit moment lijkt alleen het amateurvoetbal de pineut, maar ook het betaald voetbal moet vrezen.

Op dit moment is het plan om de complete horeca en amateursport voor volwassenen te verbieden, al geldt dat (nog) niet voor sporten waar 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Loopt de situatie echter verder uit de hand en gaat Nederland ‘risiconiveau 4 tegemoet (‘zeer ernstig’), dan volgen er nóg strengere maatregelen.

De Telegraaf schrijft: “Als de situatie in Nederland nog slechter wordt en stijgt naar het ’zeer ernstige’ risiconiveau 4 gaan ’in ieder geval’ publieke ruimtes in scholen dicht, worden sportwedstrijden onder volwassenen en jeugd compleet verboden, maar mag er onder bepaalde omstandigheden nog wel worden getraind. Verder wordt dan een verbod van kracht om in de openbare ruimte alcohol te nuttigen.”

Ook de gevreesde ‘lockdown’, waarbij iedereen het advies krijgt om zoveel mogelijk thuis te blijven en geen bezoek te ontvangen, ligt dan op tafel als optie. In die twee situaties is het maar zeer de vraag of het betaald voetbal nog een uitzonderingspositie krijgt.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.