Voetbal4u.com

Eredivisie VVV-coach na vernedering: “Er is niemand overleden…”

VVV verloor gisteren in eigen huis met 0-13 van Ajax. Een ongekende statistiek natuurlijk en nog nooit eerder voorgekomen in het betaalde voetbal. Trainer Hans de Koning vindt echter dat er niet overdreven moet worden.

Voor de camera van FOX Sports zegt hij: “Alles wat je nu over de wedstrijd zegt is eigenlijk te veel. Op een gegeven moment staat het 0-4 en valt die rode kaart. Dan is Ajax zó goed, dan zit je in een grote rondo en hoop je dat ze niet doordrukken. Maar dat is wel het geval geweest.”

VVV speelde een volstrekt kansloze wedstrijd: “Er zit een soort ontzag in. Je mag best respect hebben voor Ajax, maar hoeveel goals je tegen krijgt in de vijfmeter, hoe makkelijk ze doorlopen… Maar goed, ik ga de groep nu niet afvallen. We hebben met elkaar gefaald en moeten dit als een grote kerel pakken, hoe pijn het ook doet. Vingerwijzen, dat gaan we nu niet doen.”

De Koning heeft gene behoefte aan medelijden: “Iemand zei net ‘sterkte’ tegen me. Tja, er is niemand overleden… Het is een wedstrijd, die heb je verloren, een historisch moment. Dit moeten we pakken, dinsdag is er weer een bekerwedstrijd. We gaan alles bij elkaar rapen, kop omhoog en borst vooruit. Klaar.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.