Voetbal4u.com

‘Ajax heeft een gigantisch probleem’

Analist Wim Kieft vertelt in de Telegraaf dat Ajax een groot probleem heeft. Ze zouden namelijk amper tegenstand hebben in de eredivisie en leven voor de Champions League.

De oud-voetballer begint zijn verhaal: “Uiteindelijk hebben jonge, talentvolle spelers wedstrijden nodig zoals Ajax die speelde bij Atalanta Bergamo. Met 13-0 winnen van VVV-Venlo is leuk, vijf doelpunten maken is ook leuk, maar je leert helemaal niets. Zoals je er ook niets van opsteekt om met twee vingers in je neus van sc Heerenveen te winnen.”

Kieft gaat verder: “Het niveau van Ajax steekt in de Eredivisie zo ver boven de rest uit, dat spelers zich beter ontwikkelen tijdens de training – zolang daar tenminste ruimte voor is in de overvolle speelkalender – met hun kwalitatief sterke ploeggenoten, dan in Nederlandse wedstrijden. Vandaar is het gunstig dat de talenten van Ajax zich op het niveau van de Champions League kunnen meten met andere topploegen en topspelers. Daar zullen ze stappen maken in hun ontwikkeling, daar moet je sneller handelen, sneller situaties doorzien en word je direct met je fouten geconfronteerd.”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *