Voetbal4u.com

‘Pepijn Lijnders hooguit assistent bij zoekend Ajax’

Pepijn Lijnders is momenteel niet in beeld om de nieuwe hoofdtrainer te worden van Ajax. Hier maakt De Telegraaf vandaag melding van. Wel is het waar dat zijn naam af en toe valt bij de Amsterdammers.

De kersverse algemeen directeur Alex Kroes en directeur voetbal Marijn Beuker willen zo snel mogelijk een nieuwe trainer aanstellen. Dat dossier heeft bij Ajax de allerhoogste prioriteit, zo is al langer duidelijk.

De voorkeur van de Amsterdammers gaat in eerste instantie uit naar een Nederlander. Pas als Ajax er niet in slaagt om Nederlandse kandidaten te strikken, dan schakelt het door en overweegt het in zee te gaan met buitenlandse coaches.

Lijnders wordt de laatste dagen sterk in verband gebracht met Ajax. De rechterhand van Liverpool-manager Jürgen Klopp is een optie, maar voorlopig niet als hoofdtrainer. Voor welke functie Ajax hem dan wel geschikt zou achten, is niet bekend. Lijnders stond bij NEC op eigen benen, maar dat pakte niet heel goed uit. Na enkele maanden in 2018 gingen club en coach uit elkaar.

Waar de naam van Lijnders vaak aan Ajax wordt gekoppeld, geldt dat de laatste dagen ook voor Albert Stuivenberg, Mitchell van der Gaag, Dick Schreuder, Joseph Oosting, Graham Potter, Dave Vos, Frank de Boer. Voorlopig staat John van ‘t Schip nog aan het roer. Hij moet Ajax de komende acht wedstrijden naar een zo hoog mogelijke plek op de Eredivisie-ranglijst leiden.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *