Voetbal4u.com

Buitenkansje voor Ajax: ‘Vergelijk hem met Ziyech of Berghuis’

Monument Valley VOETBALWEDDEN! STORT €10 EN KRIJG ER €50 BIJ! WAT EEN KANS!

Volgens Diederik Boer is Younes Namli een absolute buitenkansje voor Ajax om deze zomer op te pikken bij PEC Zwolle. De middenvelder loopt uit zijn contract en is dus transfervrij op te pikken.

In de Donedeal podcast zegt hij er het volgende over: Volgens zaakwaarnemer Revien Kanhai wordt Namli gevolgd door de traditionele top drie van Nederland. Boer snapt de interesse van PSV, Feyenoord en Ajax in de middenvelder annex aanvaller volledig. “Absoluut”, klinkt het in #DoneDeal. “Qua voetbal absoluut, qua dribbelen absoluut.” Boer, zelf oud-Ajacied, sprak met Namli al over wat er bij een topclub van hem gevraagd zou worden. “Ik heb het daar met hem over gehad. Als zijn rendement hoger lag, dan had hij al lang bij een topclub gezeten. Dat ontbreekt een beetje bij hem. Het goals maken. Dan snijdt hij naar binnen en heeft hij zich zo mooi vrijgespeeld, maar dan ontbreekt het afmaken. Daar heeft hij moeite mee.”

‘Ik vergelijk hem weleens met Ziyech of Berghuis’
“Ik vergelijk hem weleens met Hakim Ziyech of Steven Berghuis”, vervolgt Boer. “Alleen die komen naar binnen en dan is het negen van de tien keer een doelpunt. Dat ontbreekt bij Younes nog. Qua voetbal en intelligentie durf ik met honderd procent zekerheid te zeggen dat hij met de top-drie meekan.” Berghuis is de voorbije maanden meermaals in verband gebracht met een vertrek naar Turkije. Namli de rechtsbuiten van Ajax goed kunnen vervangen volgens Boer. “Als ik Ajax was en ik kon hem transfervrij ophalen, zou ik dat zeker een interessante speler vinden om bij de selectie te hebben.”

Ajax speelt normaal gesproken veel op de helft van de tegenstander. Boer denkt dat het spel van de Amsterdammers goed aansluit bij de kwaliteiten van Namli. “Younes is een hele creatieve speler met veel gevoel in zijn linkerbeen om mensen vrij voor de goal te zetten. Hij heeft een dribbel en kan mensen passeren. Het is misschien niet de directe versterking waarvan iedereen denkt: dat is een basisspeler voor Ajax, maar het is wel een jongen die zeker van toegevoegde waarde kan zijn.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *