Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Einde komt in zicht voor Ajacied met aflopende verbintenis’

Erik ten Hag heeft bij Ajax zijn ideale opstelling inmiddels te pakken. Dit is nadelig voor spelers die buiten de boot vallen. Zo ook voor Daley Sinkgraven die onlangs terugkeerde van een blessure. Afgelopen zondag mocht hij invallen tegen ADO Den Haag, maar beschikt over een aflopend contract in onze hoofdstad.

De multifunctionele voetballer mag niet meer uitkomen voor het beloftenteam en dat is slecht nieuws. In een interview met het Algemeen Dagblad zegt hij: “Door het drukke progamma zijn er nauwelijks oefenwedstrijden. Dus moet ik het hebben van dit soort momenten.” Tegen ADO (5-1) kwam hij binnen de lijnen voor Zakaria Labyad. “Op deze manier vind ik het natuurlijk prima, maar het is niet reëel dat die momenten er consequent komen. Misschien is de bekerwedstrijd eind deze maand tegen Roda JC nog een optie. In de winterstop spelen we in Amerika nog twee oefenwedstrijden. Dus uiteindelijk hoop ik wel aan mijn minuten te komen.”

Sinkgraven ziet het allemaal wel in perspectief. “Ik ben blij dat ik überhaupt weer op het veld sta. Niet steeds denk: als het maar goed gaat, als mijn knie het maar houdt. Een paar weken terug had ik die twijfel nog. Nu is dat gevoel gelukkig weg. Ik vertrouw mijn knie weer voor honderd procent. Qua conditie moet ik natuurlijk wat bijschaven. Ik zit nu op zeventig procent, schat ik in.” En zijn aflopende contract? “Daar hebben we nog niet over gesproken. Daar was het moment ook niet naar. Natuurlijk is de toekomst belangrijk, maar ik ben alleen maar bezig geweest met dit moment. Na al die tegenslagen is het geweldig om terug te zijn. Nu echt helemaal fit worden.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.