Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax haalt centrale verdediger terug naar Amsterdam’

Ajax heeft dit seizoen de centrale verdediger Sven Botman uitgeleend aan Heerenveen. Maar ze willen hem volgend seizoen een nieuwe kans geven. Daarom zijn ze nu in hoofdlijnen akkoord over een nieuw contract dat hem tot medio 2023 moet binden aan de Amsterdammers.

“Ik wilde graag bijtekenen als Ajax een plan met me had en dat bleek er te zijn. Van de zomer keer ik terug, waarna ik in de voorbereiding en gedurende het seizoen als volwaardig lid van de A-selectie een eerlijke kans krijg om me te bewijzen”, zo laat Botman weten aan De Telegraaf.

In januari werd Botman nog gelinkt aan Norwich City, maar die transfer ging niet door. Sterker nog: Ajax besloot zijn in 2022 aflopende contract met een jaar te verlengen. Botman: “Ooit in de Premier League is een wens en Engeland trekt. Maar als jeugdspeler van Ajax heb je eigenlijk maar één droom: slagen in de ArenA.”

Volgens de verdediger is er een vangnet bij een mislukt avontuur. “Daar wil ik niet al te veel over in details treden, omdat ik vól voor een basisplaats wil gaan. Maar er zijn afspraken gemaakt voor het geval dat dit niet mocht lukken. Dan kan ik verder kijken.”

Fans van Heerenveen hoeven niet te vrezen nu diens toekomst duidelijk is. “Best veel mensen vroegen me al wat ik komend seizoen ga doen. Nu weten ze het: naar Ajax. Dus kan de knop weer volledig om naar SC Heerenveen. Dat verdient die club.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.