Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Na Veltman ziet Ajax ook tweede verdediger vertrekken’

In navolging van Joel Veltman ziet Ajax nu nog een verdediger vertrekken. De transfer van Sven Botman naar het Franse Lille is namelijk zo goed als rond. Dit weet het medium Footmercato te melden.

De Franse club heeft al wekenlang concrete interesse voor Botman. Nederlandse media claimden al snel een akkoord tussen clubs en de verdediger, maar door financiële obstakels kon de deal nog niet afgerond worden. Inmiddels staat Lille op het punt om Gabriel te verkopen en kan de clubleiding op zeer korte termijn alsnog doorpakken.

Het Franse medium schrijft dat de 22-jarige Botman al in Lille verblijft en voor vier tot vijf jaar gaat tekenen. De transfersom zou acht miljoen euro bedragen, waarvan een deel zoals bekend terugvloeit naar sc Heerenveen dat hem afgelopen seizoen huurde.

Ajax kan in de toekomst weer extra winst pakken op Botman. De Amsterdammers krijgen tien procent bij doorverkoop.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.