Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Marc Overmars staat deze zomer voor een monsterklus’

Ajax lijkt uitgeschakeld te zijn in de Europa League. Gisteren werd er een kansloze 2-0 nederlaag genoteerd tegen Getafe. Het Algemeen Dagblad voorspelt een interessante zomer voor technisch directeur Marc Overmars.

In een analyse schrijft het medium: “Duidelijk is dat er een monsterklus wacht voor technisch directeur Marc Overmars. Nog groter dan in 2019 zal de exodus zijn van bepalende spelers. Al moet gezegd dat Ajax natuurlijk een dikke portemonnee heeft (zelf afgedwongen) om mee te shoppen. Maar een elftal boetseren dat weer Europa verovert, het voelt op dit moment als een gevalletje ‘onbegonnen werk’.”

“Waar haalt Ajax alleen iemand van het niveau Hakim Ziyech vandaan?”, vraagt het AD zich af. “De vormgever vertrekt naar Chelsea. In Madrid zagen we gisteren weer eens hoe afhankelijk de Amsterdammers van hem zijn. Als Ziyech zijn dag niet heeft, blijft er momenteel weinig over bij Ajax. Dusan Tadic is voorlopig zijn prachtige glans van vorig seizoen kwijt. Alleen Daley Blind bleef overeind.”

Afgelopen zomer bleek het ook al lastig om via de transfermarkt en de jeugdopleiding vertrekkende sterspelers goed op te vangen. “Zijn er dan geen aanknopingspunten? Natuurlijk wel. Het is gunstig voor Ajax dat de kampioen van Nederland zich zeer waarschijnlijk direct plaatst voor de groepsfase van de Champions League. Een must voor de Amsterdammers om de nieuwe financiële huishouding met enorme salarissen, passend om die torenhoge ambitie te verwezenlijken, op orde te houden. En om populair te blijven bij spelers die graag in de Champions League spelen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.